Online coachen

Gepubliceerd op 31 december 2020 om 12:15

Als gevolg van de Corona pandemie is het op afstand vergaderen en lessen volgen steeds meer ingeburgerd. Zo heb ik zelf het eerste deel van mijn opleiding tot Bezielend Coach gevolgd via een individueel traject waarbij de bijeenkomsten middels Skype werden gedaan.

Hierdoor ben ik mij gaan verdiepen in de mogelijkheden om online te coachen. Waar ik voorheen van overtuigd was dat het van belang was om samen in één ruimte te zitten voor de verbinding ben ik er nu achter dat het ook lukt in een online setting.

Voor het zo ver was heb ik wel eerst een proces doorlopen waarbij ik eerst enigszins onwennig (koudwatervrees) was bij de gedachte om het beeldbellen te gebruiken tijdens het coachen. Belangrijk vond ik het om uit te zoeken en te ervaren wat wel werkt in een online setting en welke interventies minder goed werken. De reacties die ik van mijn cliënten kreeg waren inspirerend genoeg voor mij om het door te zetten.

Er zijn voordelen die gelden voor het online coachen, hieronder een paar reacties die ik van mijn cliënten heb ontvangen. Mensen zitten in hun eigen vertrouwde omgeving. Dat geeft rust en ontspanning.

·         Het is prettig om in de eigen vertrouwde omgeving te worden gecoacht

·         Hierdoor is men geen tijd kwijt aan het reizen naar de coach locatie

·         De coach momenten zijn makkelijker in te passen in de drukke agenda

Online coachen kan net zo effectief zijn als het fysiek coachen op locatie, mijn cliënten zijn tevreden over de resultaten.

 Als je de bovenstaande voordelen van het online coachen belangrijk vindt kun je overwegen om hiervoor te kiezen. 

Lewis Coaching, info@lewiscoaching.nl voor meer informatie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.